keskiviikko 18. helmikuuta 2015

NO POO - shampootta

Aina keväisin innostun kokeilemaan hiuksilleni jotain uutta. Nyt alkaa shampooton kuukausi!


Tästä lähden liikkeelle...
Minulla on luonnolliset, ei värjätyt hiukset. Olen tähän asti käyttänyt hiustenhoidossa palashampoota ja hiusten latvoille silloin tällöin itse tehtyä hoitoainetta. Pesen hiukseni keskimäärin kerran viikossa, sillä hiukseni kestävät rasvoittumatta viikon (eikä ole aihetta läträillä suihkussa vedellä turhaan - jos kerran hiukseni tuntuvat puhtailta, jätän ne pesemättä ja pesen vasta kun ne rasvoittuvat). Hiukseni sähköistyvät talvikuukausina helposti ja päänahkani kuivuu. Haen tähän muutosta luopumalla shampoosta kuukauden ajaksi. Haluan kokeilla maailmalla innostusta herättänyttä shampootonta hiustenhoitoa.

Taustaa:
Ensimmäinen tekijä shampoottomassa hiustenhoidossa, joka minua on jo vuoden verran kiehtonut, mutta en ennen tätä ole saanut aikaiseksi aloittaa, on hiustenhoito materiaaleilla, jotka löytyvät omasta taloudesta. Minun ei tarvitse ostaa mitään saadakseni puhtaat hiukset. Toinen syy, jota lähdin tavoittelemaan jo palashampooseen siirtymisellä, on kerryttää vähemmän roskaa, muovijäteongelmaa, jota muodostuu mm. shampooputeleiden jatkuvalla kertymisellä ties minne (meriin?). Kolmas, mutta ei vähäisin syy on välttää haitallisten kemikaalien kuormitusta kehossani sekä suihkuveden mukana näiden haittakemikaalejen päätymistä vesistöihin ja ympäristöön.

Mutta kuinka hoidan hiukseni tulevan kuukauden ajan?
Vaikka olen kuukauden ilman shampoota tämä ei tarkoita ettenkö pesisi hiuksiani ollenkaan.
Korvaan vain shampoon. Pesen hiukseni ruokasoodalla ja omenaviinietikalla. Tämä voi toisista kuulostaa jopa hullulta, mutta maailmalla tähän kokeiluun on ihastuttu niin ettei paluuta shampooseen enää ole. Kokeilin myös itse tänään, eli ensimmäinen hiustenpesu näillä aineilla on nyt takana. Olin hyvin ennakkoluuloinen ja meinasin vielä kerran pitkittää tähän ryhtymistä, mutta onneksi päätin aloittaa nyt, sillä pesusta jäi todella miellyttävä tunne hiuksiini. Innostuin. Voisi kuvitella, että omenaviinietikka jättää etikkamaisen hajun hiuksiin, mutta näin ei käynyt. Pian etikan hiuksiin valuttamisen jälkeen pesin hiukseni kauttaaltaan vedellä. Nyt hiukseni tuoksuvat ja tuntuvat puhtailta. :)

Uskon tällaisen kokemuksen jälkeen, että minulle tulee mukava shampooton kuukausi. Jää tosin nähtäväksi pysyykö hiustenpesujen väli samana. Kokeilen myös päänahkani kuivumiseen kookosöljyn tehoa kosteuttajana.


Tästä se alkaa! Kuukauden jälkeen kerron täällä blogissa mietteitäni shampoottomasta kokeilustani ja annan vinkkejä asiasta kiinnostuneille.