maanantai 16. kesäkuuta 2014

Se vegaanimpi keskikesän juhla


Keskikesä ja yöttömän yön juhla lähestyy. Taas on aika grillailuun hyvässä seurassa. Mutta mitä grillaisi, sillä kaupoista löytyy hyvin suppea valikoima vegaanisia nakkeja. Ei huolta, sillä nakit voi valmistaa myös itse. Vegaaninen versio -blogista löytyy hyvä ohje seitanmakkaroille sekä toinen ohje Post Punk Kitchen -sivuilta. Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla tänä juhannuksena! Ja mikä parasta, itsetehdyt makkarat voi maustaa oman makunsa mukaan.

Sitten jälkiruokaan... Ohje muurinpohjaletuille, joista ainakin meidän perheessä on tullut perinteinen juhannusherkku:
1 l kauramaitoa
1,25 dl kaurakermaa
(1 dl kiehautettuja nokkosia tai pinaattia)

1 rkl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
ripaus suolaa
margariinia paistamiseen
1. Kaada kauramaito ja kaurakerma kulhoon, sekä lisää siirappi (ja nokkoset tai pinaatti)
2. Sekoita joukkoon vähitellen jauhot ja lopuksi ripaus suolaa
3. Paista margariinissa muurinpohjapannulla
4. Nauti marjojen ja vegaanisen kookos-, tai soijakerman kera
Lisäksi hyviä sivustoja resepteihin ja vegaanituotteisiin jo vegaaneiksi hurahtaneille sekä myös niille, jotka vielä tunnustelevat maaperää:

http://www.theppk.com/

http://seitanismymotor.com/

http://www.vegaaniliitto.fi/

http://www.vegaanituotteet.net/

Grilli tai nuotio tulille ja nauttimaan pöydän antimista luonnon helmaan. Herkullista juhannusta!